Scudi är helt utvecklad av uppfinnaren Mattias Gustafsson i Abbekås, Skåne. Idén uppstod när Mattias bättre hälft drog ur alla laddare ur vägguttagen efter ett avsnitt i TV4s Morgonprogram där en brandman varnade för att ladda telefoner utan att ha dem under uppsikt. Ungefär samtidigt skedde många bränder med Hover Boards under laddning och 500 000st återkallades i USA pg av detta. 
Mattias gillade att ladda telefoner och andra apparater på nätterna så de var fulladdade på morgonen, så det vara bara att sätta igång med design och prototyptillverkning av olika lösningar i familjens 2 bilsgarage.

Scudi började i form av en brandsäker plastlåda som stängde sig runt en brinnande laddare/telefonn som en mussla. Designen evolverade över tid till en laddningssladd med inbyggda brandsensorer så att den tog lite plats, enkelt kunde förflyttas och tas med på resa och annat. 

Scudi betyder sköldar på Italienska, en sköld skyddar vid brand i telefonen och den andra skölden vid brand i laddaren. Scudi är patenterad i Sverige och patentsökt i resten av världen via PCT. 

Resan från idé till färdig produkt har varit lång men nu äntligen lanseras Scudi i mitten av Oktober i vår webshop samt på Elgigantens Mega Stores. Beställningar kan göras i vår Webshop.

USB-C